Recenzii-Sfidarea

Sfidarea este al doilea volum din seria Jocurile FoameiSuzanne Collins continua intr-o maniera magistrala povestea Districtului 12.

Katniss si Peeta au castigat impreuna sangeroasele Jocuri ale Foamei, sfidand pentru prima oara in istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniti in Districtul 12, dupa toate incercarile infruntate, convinsi ca au castigat o viata sigura si decenta pentru ei si familiile lor, spera ca va urma o lunga perioada de pace. Dar, in timp ce Katniss si Peeta parcurg obligatoriul Tur al Invingatorilor, apar zvonuri despre o revolta printre locuitorii districtelor. Iar in ochii conducatorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni. Daca nu vor reusi sa convinga natiunea Panemului ca sunt in continuare indragostiti nebuneste, consecintele ar putea fi dezastruoase…

“In sfarsit am citit cartea pe care o asteptam cu sufletul la gura: Sfidarea de Suzanne Collins, al doilea volum al fenomenalei serii Jocurile Foamei! Nu doar mi-a implinit asteptarile, si asa foarte mari, dar le-a depasit cu mult! O lectura la fel de pasionanta, chiar mai pasionanta, pentru ca acum esti deja foarte atasat de personajele alaturi de care ai suferit. Iar intriga este incredibila. Nu veti avea somn odata ce ati deschis cartea. Sfatul meu este sa o incepeti dimineata si sa anulati orice program ati avea in acea zi!” Stephenie Meyer

“Proza cristalina a lui Suzanne Collins are un ritm perfect si construieste o lume fascinanta. Si mai fascinant este ca dincolo de a fi thriller SF plin de aventura, seria straluceste prin abordarea temelor moralitatii, supunerii, salvarii, iubirii si, mai presus de toate, a sacrificiului. Spre bucuria armatei de fani care o asteptau, cartea este extraordinara. Cei care nu isi poti stapani curiozitatea pana la urmatorul volum, trebuie sa se pregateasca pentru o adevarata tortura.” – Booklist

 

Dupa ce am citit Jocurile Foamei imediat am pus mana pe Sfidarea si m-am apucat de citit cartea.Pur si simplu nu puteam abandona aventura lui Katniss si a lui Peeta.

Cartea incepe destul de linistit cu calatoria celor doi in turul invingatorilor.Apoi bomba e lansata.La Jubileul Pacificarii,un evenimet sparbatorit la fiecare 25 de ani.Ce se intampla?Ei bine in loc sa alega pentru Jocuri alti participani ei aleg de data asta ca participati invingatorii.La extragere sunt alesi,desigur,Katniss si Peeta.

Dupa castigul lor la Jocuri oamenii au inceput sa o vada pe Katniss ca pe modelul lor de rebeliune.Va supravietui ea pentru a li se alatura acelor oamei?

Cititti cartea pentru a afla.

COMANDA AICI

Advertisements

2 thoughts on “Recenzii-Sfidarea

  1. Diana says:

    Iubesc seria asta ❤ Katniss e o luptatoare desavarsita si sunt impresionata de curajul si determinarea ei, insa….m-a ucis lent, dar sigur ca nu stia care-i sunt sentimentele pentru Peeta si Gale. Bine ca pana la urma face alegerea potrivita ( din punctul meu de vedere).
    Si oh da , mai e si fermecatorul Finnick Odair cu tot cu zaharelul lui:)) Am ramas uimita de comportamentul sau. La un moment dat ma asteptam sa fie vreun tradator, care dorea doar sa-i omoare pe eroii nostri preferati, insa intentiile ii erau cu totul altele.
    I just love The Hunger Games si sper ca noiembrie sa vina mai repede…Simt nevoia sa ii vad pe Katniss&Peeta din nou in actiune.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s