Castigatorii Concursului Aniversar #1

Va multumim tuturor ceror care v-ati inscris.Am citit numai compuneri frumoase dar nu poate fi decat un singur castigator.(pentru fiecare carte).Dar haideti sa nu o mai lungim.

 

Castigatoarea pentru Eve este………….Andra Lavander.Felicitari!Uitati si compunerea ei:

-Care mai e situaţia?

-Aceeaşi. Ai crede că după două zile de stat în stradă se vor plictisi şi vor pleca. Dar nu e aşa.

-Nu-i înţeleg deloc pe oamenii ăştia. Preferă să moară odată cu planeta pe care s-au născut, când aici au toate condiţiile şi o viaţa mai bună decât aveau probabil pe Terra.

-Spui asta pentru că te-ai născut aici şi n-ai văzut cum e Pământul.

-Nu sunt prea multe de văzut. Jumătate din planetp e deşert radioactiv, iar cealaltă jumătate este închisă într+o cupolă, ca şi aici de altfel. Nu sunt ataât de multe diferenţe între Marte şi Terra.

-Pe Marte viaşa e susţinută artificial. Planeta asta nu poate susşine viaşa de una dingură. A fost aleasă pentru ca s-au gasit resurse de aoă şi s-a crezut că aşa nu vor trebui să o pregătească de la zero pentu venirea oamenilor. Dacă ai ştii istoria Pământului i-ai înţelege pe toţi acei oameni care scandează în stradă.

-Am învăţat la şcoala despre istoria „Planetei mamă”. Trei războaie mondiale, primul pentru supremaţia în Europa, „bătânul continent”, dar europenii ş-au folosit în război şi coloniile de pe alte continete, fără să se obosească să le întrebe dacă sunt măcar interesate să-şi trimită oamenii la moarte pentru gloria unei ţări care îi considera sclavi. Al doilea război modial, pornit de Hitler, pentru crearea rasei perfecte „arienii” şi nimicirea raselor impure. A omorât milioane de evrei, slavi şi ţigani în lagărele de concentrare. Tot atunci Statele Unite ale Americii au folosit pentru prima dată bomba nucleară, au bombardat Hiroshima si Nagasaki, două ţări din Japonia. După cel de-al doilea război mondial, S.U.A. şi Federaţia Rusă au semnat un acord conform căruia nu aveau să foloseasca armament nuclear, un acord pe care l-au încălcat. După o criză economică care a zdruncinat economia lumii, a început al treilea război modial. Şi de data asta toate marile puteri au folosit bombele nucleare, au distrus jumătate din planetă. Şi partea proastă e că radiaţiile au continuat să omoare oameni şo după ce războiul s-a terminat. Lumea lor era distrusa, Terra avea de trei ori mai puţini locuitori decaât înaintea războiului, iar foamea era cruntă. Atunci au izolat partea de planetă  mai puţin afectată de deşertul radioactiv. Şi tot atunci au început sa pregătească pleneta Marte pentru a fi locuită. Au adus aici cupluri tinere care să se poată acomoda mai repede cu noul stil de viaţă. Acum majoritatea populaţiei de pe „Planeta roşie” e mulţumită, cu excepţia acestor fanatici care susţin că au fost aduşi aici cu forţa. Ar trebuie sţ fie recunoscători că trăiesc. . Oamenii ş-au distrus planeta de baştinăpoluarea şi încălzirea globală sunt probleme cu care Terra se mai confruntă încă. Pe când aici nu există poluare. Toate materialele folosite sunt biodegradabile.

-Eţti perea tânără, mult prea tânără pentru a înţelege ce este patrotismul, ce este dragostea pentru locul unde te-ai născut. Voi, cei născuţi aici aţi fost educaţi altfel, pentru voi planeta pe care staţi nu este decât un obiect. Nu iubiţi pământul, câmpiile verzi, încărcate cu flori de mac, dealurile, crestele golaşe, munţii cu vârful alb de nea. Oceanele pline de peşti multicolori.

-eşti atât de nostalgic! Nici măcar tu n-ai apucat vremea în care Terra era întreagă. Planeta aia n-a ştiut ce este pacea. Strămoşii  celor care protestează în faţa primăriei sunt cei care au distru „Pîmântul”, de care le este atât de dor. Bunicule, trbuie să recunoşti că ş-au facut-o cu mâna lor.

-Ai dreptate. Oamenii n-au ştiut să aprecieze ce au şi acum tânjesc după ce-au pierdut. Dar nimeni n-a crezut că viitorul îi va prinde pe Marte.

A urmat o scurta pauza si am crezut ca nu va mai zice nimic, stiu ca era bunicul meu, dar uneori eram cam ciudat. Avea zile in care radea si glumea si parea multumit de viata lui si de ceea ce realizase in viaţa – cine n+ar fi mulţumit, reuşise în scurt timp să-şi dovedească priceperea şi avansase repede în ierarhia diplomatică, se ocupase pentru un timp de relaţiile diplomatice dintre Marte şi Terra, iar la bătrâneţe alesese să rămână primarul capitalei. Dar existau şi zile în care era tăcut şi melancolic. Şi într-un fel îl ănţelegeam, avea deja 40 de ani când venise aici, dar acceptase să părasească Terra pentru că ştia că va fi nevoie de oameni cu experienta în administraţie şi pentru că unuicul său fiu şi tânăra sa soţie însărcinată deciseseră că îşi doresc o viaţă mai sigura pentru cpilul lor nenăscut. Eu mă născusem aici şi eram mulţumită de viaţa mea, nu cunoscusem alta aşa că nu aveam după ce să tânjesc. Bunicul meu era primar, tatăl meu unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri, iar mama o reprezentantă a poporului în Parlament. Eram iubită, adorată chiar şi toata lumea îmi satisfăcea şi cele mai mici capricii. Aveam baini, o maşină electrică drguţa, haine de firmă, mâncarea ecologică nu-mi făcea rău la stomac. Eram lidera grupuil „Protejaţi natura”, dar adevărul era că nu făceam prea multe de pe acest pot. Toţi iubeau şi respectau natura.

Era atât de diferit de ceea ce fusese Terra, chiar dacă ştiam că planeta este locuită încă şi considerată Leagănul civilizaţiei, iar Marte era un fel de colinie, eu nu consideram că lucrurile sunt aşa. Pentru mine Marte era tot ce-mi puteam dori, lumea era drguşă, nimeni nu protesta, economia mergea bine, lumea avea ce mânca, unde dormi.

-N-ar trebui să intervi? Ultima dată când am verificat erai pe lista celor antrenaţi să se ocupe cu liniştea.

-Eram, încă sunt, dar nu intră în juristricţia mea. Eu mă ocup de atacurile armate.

A zâmbit şi ştiam deja ce-o să-mi spună înainte să deschida gura.

-Un slujbă periculoasp pentru o fată de 17 ani. Dar cum pe aici nu prea sunt atcauri armate, te cam plictiseşti nu? Ultimul atac armat a fost înainte să te naşti tu.

-Asta-mi place la planeta asta, lumea e civilizată.

-Atât de civilizată încât copii sunt duşi de la cinci ani în centre speciale unde sunt educaţi să nu facă rău şi scandal, iar unii sunt aleşi şi practic izolaşi şi antrenaţi să devină agenţi speciali. Nu-mi aduc aminte ca tu să fii ales să te ocupi cu paza şi ordinea. Ai fost aleasă, nu obligată să te antrenezi de mică, n-ai ieşit să te joci afară cu copii. Practic ţi s-a decis viitorul încă de când te-ai născut.

-Nu e aşa, am spus supărată ştiind însă că are dreptate. Nu îmi dorisem asta. Nu ştiam ce vreau să fac cu viaîa mea, dar oricum nu să lupt. Vroiam o viaţa liniştită, să fiu respectată. Aveam tot ce îşi putea dori cineva, eram frumoasă, populara, bogată, dar nu aveam dreptul să fac ce vreau cu viaţa mea, ea aparţinea autorităţilor. Ştiam că trebuie să existe oamnei care să aibă grijă ca legile să fie respectate, să aibă grijă de siguranţa cetăţenilor. Nu eram multi infractori, dar totuşi erau şi lumea trebuie protejată dei. Dar nu vroiam să fac eu asta.

-Capul vă este spălat de când vă naşteţi, vă este furat cel mai important drep: libertatea. Libertatea de a alege. Lumea nu poate fi atât de perfectă, dar voi nu vă daţi seama că trăiţi în minciună. I-am privit ochii mari albaştri şi am ştiut că avea dreptate, dar nu ştiam ce să fac cu acestă informaţie.

Castigatoarea cartii Cele 9 Vieti ale lui Chloe King este………….Galavan Alina-Stefania!Felicitari!Uitati si compunerea ei:

Buna ! Numele meu este Galavan Alina-Stefania si sunt o fata cu o viata obisnuita . Atat de obisnuita , incat a devenit chiar monotona . Aceeasi rutina zi de zi . Scoala si casa . De parca nimic nu mai conteaza pe lume . Dar intr-o zi , am descoperit o carte minunata care se numeste: Cele 9 viati ale lui Chloe King . De cand am vazut-o , mi-am dorit sa o citesc . Din pacate , nu am avut de unde sa mi-o iau si nici bani sa mi-o cumpar , asa ca am cautat pe Google si pe diferite bloguri despre ea . Am gasit chestii interesante si am inceput sa le pun cap la cap , pt a gasi cheia cartii .

Am aflat ca viata mea si a lui Chloe nu se diferentiaza prea mult . Doar ca la varsta de 16 ani , ea observa o serie de schimbari . Si nu ma refer la genul de schimbari prin care trec toate dolescentele. Atunci mi-am pus intrebarea : ” Daca as fi fost eu in locul ei ? ” Ce s-ar fi intamplat atunci ?

Primul meu gand a fost : ” Ar fi super grozav ! ”

Sa ai 9 vieti si anumite abilitati  , ar fi fost o schimbare drastica in viata mea plictisitoare . Sa pot vedea noaptea , sa am auzul mai fin , reflexe de ” felina ” si sa pot sa sar peste cladiri ….imi surade  ideea asta .

Desigur , toate fetele ar fi invidioase pe ” unghiutele mele ” , si probabil ca as putea sa scap din multe probleme folosindu-mi reflexele si viteza .

Dar , oricat de minunat mi s-ar parea sa am aceste puteri , nu pot sa uit si de amenintari . Unii oameni m-ar vana fie sa ” salveze lumea de monstrii ” , fie sa ma impaieze sau sa ma duca la o gradina zoologica . Nu cred ca as putea sta linistita vreo clipa stiind ca tot timpul cineva este pe urmele mele si asteapta momentul potrivit de a ma omori . Desigur , am 9 vieti ,  dar dupa ce le voi pierde pe toate , ce voi face ? Si nu prea vad pe cineva  sa-mi vina in ajutor .

Totusi ,  as incerca sa fug , sa ma ascund , si sa incerc sa nu-mi dezvalui identitatea , decat in cazuri de urgenta . Dar , daca tot as avea aceste puteri , le-as folosi pt a face bine ? Sau rau ? Oricat de palpitant ar fi sa fiu de partea intunericului , nu as putea sa fac rau oamenilor nevinovati . Deci , binele invinge mereu !

Dar , oare m-as putea indragosti de cineva ? M-ar accepta cineva cu noile mele puteri ? Oare mai exista persoane ca mine ? Si daca da , unde ?

Atatea intrebari fara raspuns !   Dar un lucru imi este clar ! Daca as fi Chloe King , cu siguranta nu as regreta nimic , si as lupta  pana la ultima mea viata .

Dar , pana sa aflu daca imi voi gasi sfarsitul , se pare ca va trebui sa citesc cartea !

Castigatoarele au fost contactate si asteptam emailul lor!Vrem sa multumim editurii Leda pentru ca au facut ca acest concurs sa fie posibil.Pana atunci fiti atenti pe blog pentru ca in curand urmeaza un nou concurs! 😉

Advertisements

2 thoughts on “Castigatorii Concursului Aniversar #1

  1. stephany007 says:

    Ms mult de tot ! Si da ! Chiar imi doream cartea aia mult de tot ! 😀
    Si felicitari si Andreei Lavander !!! Care cred ca s-a straduit mult pt compunere !
    Si felicitari tuturor participantilor !!! Si multa bafta la urmatorul concurs ! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s