La noi #9

Sora lui Caroline (2002), un roman populat cu figuri feminine pline de viata si pasiune, prezinta relatia tensionata dintre doua surori extrem de diferite ca infatisare si temperament, ale caror destine se impletesc pe intreg parcursul romanului. Frumoasa, fermecatoare si nonconformista, Caroline intruchipeaza visul oricarui barbat din Dublin, spre disperarea surorii sale mai mici, Tossa, pe care soarta n-a inzestrat-o cu acelasi sex-appeal si care se simte in permanenta eclipsata. Roata destinului se intoarce insa in favoarea Tossei care, datorita inteligentei si mintii sale organizate, reuseste sa-si faca o cariera de succes, in timp ce Caroline este silita sa se casatoreasca la o virsta frageda din cauza unei sarcini neprevazute si sa devina o mama de familie cu norma intreaga. Iar greseala absurda a Tossei, care intr-un moment de vulnerabilitate il saruta pe sotul lui Caroline, distrugind astfel casnicia fragila a acesteia, ameninta sa le dezbine definitiv pe cele doua surori.

„Personajele Sheilei O’Flanagan reusesc sa tina cititorul cu sufletul la gura de la inceput pina la sfirsit.” (Irish Emigrant)

„Un roman extrem de captivant! Sheila O’Flanagan este o povestitoare excelenta, personajele ei sint bine conturate si credibile… Sora lui Caroline este o lectura fascinanta, o carte pe care o poti strecura linistit in valiza cind calatoresti prin lume.” (Irish Examiner)

„O saga de familie pe care n-o mai poti lasa din mina… (Bookseller)

„Surorile au intotdeauna nevoie una de cealalta, dar ce se intimpla atunci cind persoana care te tradeaza este chiar sora pe care o iubesti? O ierti ca ti-a distrus viata sau te razbuni distrugind-o la rindul tau pe a ei? Sora lui Caroline este o ocazie excelenta pentru a evada din realitatea cotidiana si ar trebui sa-i incinte pe toti cei carora le plac povestile bine spuse.” (Commuting Times)
COMANDA AICI
Dragoste si matematica (2007) este o carte despre prietenie, loialitate si despre lucrurile care conteaza cel mai mult in viata. Darcey si Nieve sint doua tinere care impart totul: haine, carti, parfumuri, chiar si baietii cu care ies. Darcey are aptitudini neobisnuite pentru matematica si limbi straine. Nieve are simt pentru afaceri si stie foarte clar ce vrea de la viata. Atunci cind Nieve ii rapeste singurul lucru pe care nu este dispusa sa-l imparta – primul barbat pe care il iubeste cu adevarat -, Darcey resimte dubla tradare ca pe o adevarata catastrofa. Incapabila sa accepte aceasta lovitura cruda care o lipseste nu numai de barbatul iubit, ci si de cea mai buna prietena, se muta la Dublin, hotarita sa inceapa o viata noua. Zece ani dupa gestul care le-a despartit, Nieve face o tentativa de reconciliere: se casatoreste si, in acest moment atit de important pentru ea, vrea sa-si aiba din nou aproape vechea prietena. Numai ca barbatul ales nu e altul decit prima iubire a lui Darcey. Iar ispita razbunarii isi face simtita prezenta chiar si dupa toti acesti ani.

“Numele Sheilei O’Flanagan este garantia unei lecturi captivante.” (Irish Independent)

Dragoste si matematica, o poveste despre loialitate si tradare, este cea mai buna carte scrisa de Sheila O’Flanagan pina acum.” (Irish Mail on Sunday)

“Un roman captivant despre dragoste, pierdere, prietenie si adevarata semnificatie a expresiei a doua sansa.” (South London Press)

“Daca vreti sa combinati afacerile cu placerea, Sheila O’Flanagan va ofera solutia optima.” (Norfolk Journal)

COMANDA AICI
Advertisements

3 thoughts on “La noi #9

  1. mirugirl says:

    Mi-am cumparat “Dragoste si matematica” acum vreo luna si tot nu m-am apucat de ea. Astept cu nerabdare recenzia ta, poate ma impulsionez sa o incep.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s