Recenzii-Ingerul Mecanic

TESSA GRAY, o adolescentă de şaisprezece ani, traversează oceanul pentru a-şi găsi fratele. Destinaţia ei este Anglia, în plină epocă victoriană, dar ceva terifiant o aşteaptă în Lumea de Jos a Londrei, unde vampiri, vrăjitori şi alte creaturi supranaturale bântuie străzile iluminate cu gaz.

Numai vânătorii de umbre, războinici hotărâţi să scape lumea de demoni, menţin cât de cât ordinea în acest haos. Răpită de misterioasele Surori Întunecate, membre ale unei organizaţii secrete numite clubul Pandemonium, Tessa află curând că ea însăşi face parte din Lumea de Jos şi că este posesoarea unui talent rar: puterea de a se transforma, după propria-i voinţă, într-o altă persoană. Însă Magistrul, o figură misterioasă care conduce clubul, nu se va da în lături de la nimic pentru a face ca puterea Tessei să-i aparţină.
Fără prieteni şi hăituită, Tessa se refugiază la vânătorii de umbre de la Institutul din Londra, care jură să-i găsească fratele dacă ea îşi va folosi puterea pentru a-i ajuta. Tessa descoperă că e fascinată, în aceeaşi măsură, de doi prieteni buni: James, a cărui frumuseţe fragilă ascunde un secret mortal, şi Will, cel cu ochi albaştri, ale cărui stări de spirit schimbătoare, alături de o ironie caustică îi ţin pe toţi la distanţă… pe toţi în afară de Tessa. Pe măsură ce căutarea lor îi atrage tot mai adânc în inima unei urzeli oculte care ameninţă să-i distrugă pe vânătorii de umbre, Tessa îşi dă seama că ar putea fi nevoită să aleagă între a-şi salva fratele şi a-şi ajuta noii prieteni să salveze lumea… şi că dragostea poate fi cea mai periculoasă magie.

Pentru Tessa Gray fratele ei este tot ce i-a ramas. Asa ca atunci cand primeste o scrisoare de la el cu un bilet spre Londra aceasta pleaca fara sa se gandeasca o secunda. Ajunsa in la destinatie aceasta este oarecum rapita de doua surori, Domna Dark si Domna Black sau cum le numesc mai toata lumea Surorile Intunecate, care se folosesc de fratele ei pentru a o tine captiva. Ele sustin ca Nate, fratele Tessei, este tinut captiv, iar daca ea nu coopereaza el va fi ucis. Ce dorec ele defapt? Sa o antreneze Tessa. Sa scoata la iveala puterea ei. Odata ce reusesc ceea ce si-au propus acestea vor sa o trimita Magistrului, cel ce este de fapt in spatele rapiri ei. Neajutorata aceasta este nevoita sa isi accepte soarta. Cu ajutorul lui Will Heronalde, un tanar vanator de umbre, ea reuseste pana la urma sa scape. Fiind acum pusa la curent cu lumea lor acesta ea este dispusa sa isi puna viata in pericol pentru a-si salva fratele.

La inceput cartea mi s-a parut plictisitoare.Nici nu vroiam sa o mai continui la un moment dat, dar pe parcurs totul devine din ce in ce mai intrigant si actiunea isi face aparitia intr-un final. Si ce mai final as putea adauga. V-o recomand din toata inima.

COMANDA AICI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s