Recenzii-Printul mecanic

Magia este periculoasă însă dragostea este şi mai periculoasă!

NEW YORK TIMES BESTSELLER
O serie care anticipează aventurile din Instrumente mortale

În lumea magică a Londrei victoriene, Tessa Gray şi-a găsit în sfârşit locul, alături de vânătorii de umbre. Dar liniştea se dovedeşte a fi trecătoare când forţe întunecate din Conclav plănuiesc s-o înlăture pe Charlotte, protectoarea ei, de la conducerea Institutului. Dacă se va întâmpla acest lucru, Tessa va ajunge pe străzi, pradă uşoară pentru misteriosul Magistru, care urmăreşte să se folosească de puterile ei în scopuri nu tocmai nobile.
Cu ajutorul lui Will şi Jem, Tessa descoperă că războiul purtat de Magistru împotriva vânătorilor de umbre este cât se poate de personal. El îi învinuieşte pentru o tragedie petrecută cu mult timp în urmă, din pricina căreia, susţine el, viaţa îi fusese distrusă. Pentru a descoperi secretele trecutului, cei trei prieteni călătoresc din Yorkshire-ul învăluit în ceaţă spre un conac de care sunt legate poveşti cumplite; din cartierele sărăcăcioase ale Londrei spre o sală de bal fermecătoare, unde Tessa descoperă că adevărul despre originile ei este mult mai sinistru decât îşi închipuise vreodată.
Când se întâlnesc cu un demon mecanic, care-i transmite lui Will un avertisment, aceştia înţeleg că Magistrul le ştie fiecare mişcare – şi  că unul dintre apropiaţii lor i-a trădat.

Tessa realizează că inima îi bate din ce în ce mai tare pentru Jem, însă dorinţa de a fi cu Will, în pofida stărilor lui sumbre, continuă să o tulbure. Dar ceva se schimbă în Will – zidul pe care băiatul şi-l construise în jurul lui începe să se năruie. Dacă-l vor găsi pe Magistru, va putea oare Will să se elibereze de secretele sale şi să-i ofere Tessei răspunsurile legate de originea şi de menirea ei?
În vreme ce căutarea Magistrului, dar şi a adevărului, îi pune pe cei trei prieteni în situaţii primejdioase,
Tessa înţelege că, atunci când amesteci dragostea cu minciunile, poţi corupe chiar şi cea mai curată inimă.

Totul incepe cu o intalnire la Consiliu.Au fost chemati pentru a discuta ceea ce s-a intamplat cu Magistrul si sa ia masurile necesare,iar eficienta detinatorilor Institutului,Charlotte si Henry Branwell,este pusa sub semnul intrebarii.De acea acestia au doua saptamani sa il gaseasca si sa il prinda pe Magistru sau ei vor pierde Insitutul.Hotarati sa reuseasca si sa nu mai faca greseli de data asta toti pun mana la treaba.Bine poate nu si Jessamine,o tanara vanatoare de umbre care uraste tot ce e legat de rasa ei si Lumea de Jos si vrea sa fie o fata normala.Cine i-ar inlocui pe Charlotte si Henry? Benedict Lightwood. Pentru a parea cel bun acesta isi trimite baietii sa antreneze fetele institutului.Desigur, ei nu sunt de acord, dar nu e ca si cum ar avea de ales.

Lasand deoparte problemele legate de vanatori de umbre sa incepem cu problemele de dragoste.Daca ati citit prima carte stiti de “problema” lui Will.El incearca in continuare sa o indeparteze pe Tessa,iar cu cat mai mult face asta cu mai mult o impinge in bratele altui barbat…in bratele parabataiului sau,James Carstairs sau pe scurt Jem.

Pe langa toate astea ei afla de existenta unui alt spion,de alianta lui Benedict cu Magistrul,dar nu reusesc sa il gaseasca din pacate.Ce inseamna asta? Vor fi Charlotte si Henry nevoiti sa paraseasca Institutul?

COMANDA AICI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s