Recenzii-Cele tre1spr3zece Motive

Prima dragoste a lui Clay Jensen îşi înregistrează ultimele cuvinte…

Clay Jensen se întoarce acasă de la şcoală şi găseşte pe verandă un pachet ciudat, adresat lui. Înăuntru descoperă mai multe casete înregistrate de Hannah Baker – colega lui de care era îndrăgostit –, care s-a sinucis cu două săptămâni în urmă.

Vocea lui Hannah îi dezvăluie că există treisprezece motive pentru care a decis să-şi pună capăt vieţii. Clay este unul dintre ele. Dacă va asculta casetele, va afla şi de ce.

Clay îşi petrece noaptea străbătând oraşul, cu Hannah pe post de ghid. Devine martor la durerea ei şi află adevărul despre el însuşi – un adevăr pe care nu şi-a dorit niciodată să îl înfrunte.


Cele treisprezece motive
 este, cu siguranţă, un roman care te pune pe gânduri şi care te va face să-i priveşti cu mai multă atenţie pe cei din jur. Vei înţelege de ce cuvintele pot să doară mai mult decât crezi, dar şi – alese cu grijă – să aline.„Totul contează”, susţine Hannah şi explică apoi cum s-a înlănţuit totul, cum bulgărele de zăpadă a devenit din ce în ce mai mare, cum zvonurile împotriva cărora n-a reuşit să lupte s-au tot înmulţit până ce a simţit că nu mai poate face faţă.

Iar, în final,  când vei închide cartea – pe care o vei urî sau iubi, dar lectura ei nu te va lăsa indiferent – şi vei trage linie, vei descoperi, paradoxal, o minunată pledoarie pentru viaţă – treisprezece motive pentru care e frumoasă şi merită trăită.

Pe parcursul fiecarei casete ajungem sa strabatem 13 povesti care dezvaluie motivele lui Hannah Baker de a se sinucide…

Casetele au ajuns la o parte din toti cei 13 apoi vine randul lui Clay. El este foarte pierdut. Chiar nu are nici o idee ce rau i-ar fi putut face Hannei pentru a fi un motiv pentru sinuciderea ei. Pe parcusul casetelor el se simte din ce in ce mai vinovat. A facut ceva? Tocmai asta e. Nu a facut nimic sa o impiedice desi nu stia nimic despre ce avea ea de gand. Nu va zic ce a facut el. Va las sa descoperiti singuri. Dar nu el ar trebui sa se simta rau. Ci ceilalti care i-au facut Hannei mult mai mult rau.

Care e chestia cu casetele pana la urma? Hannah le-a facut inainte sa se sinucida pentru a le arata tuturor celor care au ranit-o ce parte au avut in distrugerea ei. Dar nu ii obliga nimeni nu? Ba se pare ca da. Pretul? Copii ale casetelor vor fi distribuite pentru ca toata lumea sa afle adevarul despre acele persoane.

Asa ca tot ce iti mai ramane este incepi sa asculti casetele…Si sa afli ce gandea persoana careia ii faceai rau.

COMANDA AICI

Advertisements

One thought on “Recenzii-Cele tre1spr3zece Motive

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s