Capitolul 04

Rose POV

“Liniste!” a tipat Ariana. ”Maiestatea sa a facut o propunere. Inainte de a lua decizii pripite sa ascultam ce are de spus.Va rog, Maiestate. Continuati” a continuat ea si s-a asezat, lasand-o pe Lissa sa continuie.

“Multumesc, Ariana.Dupa cum stiti a avut loc un atac asupra moroilor care erau asteptati la curte pentru petrecerea de logodna a lui Mikhail si Sonya. Unul dintre gardienii prezenti la aeroport a supravietuit, dar a fost grav ranit,” in timp ce Lissa vorbea ingrijorarea crestea in sala” dar stati linisti, acum se afla intr-o stare mult mai buna datorita lui Adrian care s-a oferit sa il ajute sa se vindece.” De ce a trebuit sa-l metineze pe Adrian? Acel neno… Ufff…  Concentreaza-te, Rose! In momentul asta ai  probleme mult mai importante  de care sa te preocupi. ”Acest atac m-a pus pe ganduri si ar trebui sa va puna si pe voi. Poate am castigat o batalie impotriva strigoilor dar ei sunt inca acolo, asteptand momentul oportun sa atace. Gardienii nu vor putea intotdeauna sa ne apere, sin u din cauza ca nu vor, ci din cauza ca nu pot. Uneori sunt depasiti numeric, iar noi trebuie sa invatam sa ne aparam singuri. Daca am lucra cu totii am putea miscora decesele moroilor. Poate urmatorul pe lista lor o sa fie cineva cunoscut voua. Poate un prieten sau, poate si mai rau, o ruda. Cum ati reactiona sa stiti ca cineva drag voua a murit din cauza mandriei voastre si a prejudecatilor? Ganditi-va ma intai la ei si apoi la voi.”

In sala de consiliu a palatului s-a  lasat o liniste totala. Toti cei prezenti se gandeau la propunerea pe care Lissa tocmai o facuse: sa se predea lectii de autoaparare moroilor.

Cand Ariana s-a decis sa vorbeasca, a fost intrerupta de un zgomot asurzitor. Soneria unui telefon? Ce cauta un telefon aici? Membrii consiliului cautau sursa zgomtului, care se pare venea… de la Lissa?

“Imi cer scuze”, a spus ea inrosindu-se la fata de rusine. A dat sa respinga apelul cand a vazut cine suna de fapt – Jill. “Trebuie sa raspund, poate fi ceva serios. Alo, Jill?”

Nimic. “Jill esti acolo?” Lissa incepea sa-si faca griji, dar de parca nu ar fi fost de ajuns au inceput sa se auda niste zgomote ciudate. “Jill, ma sperii. Ce se intampla?” Sora ei spune ceva la celalat capat al firului, dar nu se intelegea ce. Toti o priveau pe regina alarmati.

“Lis… Maiestate, s-a intamplat ceva?” am intrebat-o apropiindu-ma de ea.

“Jill spune ceva, dar nu inteleg ce, Rose. Poftim asculta si tu.” I-am luat telefonul din mana tremuranda si am ascultat cu atentie. Realizam ca Jill zicea doar un singur cuvant, insa nu reuseam sa-mi dau seama care. Apoi dintr-o data tot zgomotul s-a oprit si nu se mai auzea decat motorul unei masini in departare. Stateam cu telefonul la ureche incercand sa-mi dau seama ce se intampla, dar parca aveam creierul inghetat si nu puteam gandi. “Ceva ciudat se intampla.”

“Rose, pregateste-te! Mergem dupa ea, acum.” Mi-a zis Lissa in timp ce s-a ridicat de pe scaun si se indrepta spre usa.

Advertisements

2 thoughts on “Capitolul 04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s